maanantai 16. elokuuta 2010

Concrete jungle where dreams are made of

Theres nothing you can’t do,
Now you’re in New York,
These streets will make you feel brand new,
The lights will inspire you,
Lets here it for New York, New York, New York

Noilla sanoilla sita isoa omenaa todella voi kuvata.
Eli moikka taas! Nyt on tullut jo yli viikko vietettya taalla rapakon takana. Ensin lensimme New Yorkiin ja voisin kertoa siita vahan.
New York on sellainen paikka jonka nakee aina elokuvissa. Kun siella kavelee, tuntuu kuin olisit osa elokuvaa. New York on jattimainen, siella on tungosta, siella haisee rasva ja roskat. Silti, yksi hienoimmista paikoista missa olen ikina kaynyt.
Teimme vaikka mita, shoppailimme Macy's:lla, kavimme katsomassa Billy Ellion musikaalin Broadwaylla, katselimme alas Empire State Buildingista, kavimme bussikiertoajelulla eri nahtavyyksia katsomassa. Kaikki ihmiset olivat ihanan ystavallisia. On vaikea kasittaa etta New Yorkissa on niin paljon ihmisia, kun koko suomessakaan ei ole niin paljon
New Yorkissa voisi kierrella kuukausia ja silti olisi lisaa nahtavaa. Sinne on pakko paasta joskus uudestaa. Ja btw, Starbucks maistui ;D sellanen suomeen!

Joo mutta sitten tiistaina 10 paiva sitten lentokone laskeutui Torontoon. Cathy ja Scott olivat minua vastassa ja heti alusta alkaen tiesin etta he ovat todella mukavia ihmisia. Heti ekana kaytiin Wal Martissa haha. :D
Tanne tulemisen jalkeen olen ehtinyt tutustua Campbellfordiin ja joihinkin ihmisiin, syonyt paljon kanadalaisia herkkuja, muuttanut ekaan isantaperheeseen yms. Perheessa on 3 lasta, Morgan (11) ja Carly ja Carson (8) Kiiretta pitaa, viikonloppuna kavimme ostamassa jaakiekkovarusteita Carsonille, heidan tutuillaan syomassa ja uimassa, 1000islands vene kierroksella, viemassa Morgan leirille.
1000 islands on sellainen venekierros jossa mennaan seka Kanadan etta USA:n puolella ja siella on tosi paljon saaria ja sellainen linna yms.
Olen jo tutustunut pariin nuoreenkin. Yhtena paivana autoin yhta Jasminea kun han pitaa sellaista paiva kerhoa lapsille. Menimme uimaan lasten kanssa. Sitten illalla Jasmin soitti ja kysyi halusinko tavata joitain hanen kavereitaan. Tietty halusin ja menimme Stuartin kotiin (han oli itse ollut vaihdossa Chilessa muutama vuosi sitten) Istuimme siella iltaa, meita oli mina, Jasmin, Stuart ja 4 muuta poikaa. Se oli kivaa vaikka meidan ikaeron huomasi (he siis kaikki n. 20 vuotiaita) ja heilla oli samat kaverit yms niin en hirveasti osallistunut keskusteluun. Kylla he jotain kyselivat suomesta ja yks Jackson oli lahdossa vaihtoon ruotsiin yliopistoon tms. :D
Tavallaan ootan koulun alkua jotta tutustuisin enemman oman ikasiin, juuri nyt suurin osa niista on toissa tai jossain muualla.
En nyt ehdi/jaksa kirjoittaa enempaa, mutta taalla siis kaikki hyvin, ihmiset mukavia ja paikat ovat kauniita.
see ya

5 kommenttia:

  1. waau! mahto olla just siistii ku sai vähän aikaa oleskelle siel Nykissä. :3 <3
    hei ootkos nyt siis englanninkielisel alueel? ^-^ ja kiva et oot jo päässy tutustuu ihmisii jonkun verran, koulua tälläkin puolella ruutua odotellaan. :D on niin ihana lukee ku muut kertoo KOULUPÄIVISTÄÄN. o_o jostain syystä se kiehtoooo-- äh tekis vaa iteki nyt mieli lähtee..

    Nah, pidä hauskaa ja onnea ja toivottavasti saat paaaaaaljon uusii mahtavasii ystävii ja et täst tulee yks sun parhaimmisyta vuosista ikinä. ^-^ !

    VastaaPoista
  2. Moi

    Mä olen hakemassa vaihtariks Kanadaan ens vuonna joten tosi kiva jos jaksat kirjotella kokemuksias. Erityisesti kiinnostavaa olis kuulla koulusta ja sen maan kaksikielisyydestä. Jos siis ehit ja jaksat.
    Sit hei mua jännittää kovasti se viisuminhakuprosessi ku mun kaverin kaveri lähti sinne jo tänä vuonna ja kuulin kaverilta ett sill oli ihan tuskaa se viisuminhakuprosessi, en tiä mikä siin sit oli. Eli jos jaksat ja ehit kertoo miten toi sulla meni siis mistä ja miten sitä haettii ja mitä se makso ja mitä kaikkii paprui sinne tarvi. Oisin superkiits!

    paljon terkkui täältä rapakon takaa

    VastaaPoista
  3. Heippaa ! Eksyin lukemaan blogiasi kosa olen hengenheimolaisesi, eli Kanukeis kans ! Kuulostaa siltä että ole viihtynyt hyvin ja hienosti menee, mukava juttu ! ::)
    Toivottavasti kuullaan kuulumisias myöhemminkin vielä!

    VastaaPoista
  4. Moikka! Mäkin eksyin näiden muiden tavoin lukemaan blogiasi, itekin ens vuonna lähen Kanadaan ja mielelläni luen näitä!

    Hauskaa vuotta ja toivottavasti jaksat meillekin tänne kuulumisia kaikista arkisistakin asioista kirjotella! :)

    VastaaPoista
  5. Hei kaikki ja kiitti kommenteista. Sori kun en ollu kirjotellu. yritan tasta lahtien kirjotella enemman.
    Yritan kertoilla noista jutuista mita pyysitte, kunhan vaan tulee hyva tilaisuus.
    Mutta hei Sinna esim sitten kun haet viisumia, voit lahettaa minulle sahkopostia ja yritan auttaa parhaani mukaan. Se on melko monimutkaista. Mutta kun sen aloittaa tarpeeksi ajoissa, kylla siita selviaa. Pitaa vaan olla tarkkana etta hakee oikean (study permit) ja etta tayttaa kaikki tiedot oikein. Siina vaiheessa se tuntuu todella vaikealta, ja minakin olin paniikissa etta meniko ne nyt oikein yms. Mutta kaikki selvis ja paasin matkaan. En ole kuullut etta viela ei kukaan olisi paassyt viisumin taki lahtemaan.
    Mutta siis sahkoposti on Satsuma.93@hotmail.com
    ja voi laittaa kysymyksia sinnekkin.
    kiitti viela kaikille :)

    VastaaPoista